Вести ::: Економско - трговинска школа Сента

Шести пут смо организовали наше такмичење "Постани и ти ЕкономиСтар!". Ове године се пријавило 23 екипе. Такмичење је било веома динамично и занимљиво. Овогодишњи победници су ученици ОШ "Јован Јовановић Змај" из Кањиже, њихова екипа се завала "Bank-Ászok" и освојила је 161 бод. Чланови екипе: Вивиен Бата, Давид Тот Хоргоши, Адам Хармат, њихове менторке су биле: Луциа Шуљок и Силвиа Кришка.

Друго место је са 151 бод освојила екипа ОШ "Петефи Шандор" Издвојено одељење "Чоконаи Витез Михаљ" из Горњег Брега. Чланови екипе су били: Киш Бичкеи Едина, Солар Регина и Шандор Алекс, њихови ментори Арон Барта и Јухас Чонтош Кристина.

Треће место са 150.5 бодова је заузела екипа ОШ "Турзо Лајош" под називом "Bölcsek köve", чланице екипе су биле: Кити Шипош, Жока Бевиз Шош Фани. Њихов ментор је био Роберт Калман.

Најбољи есеј на српском језику је написала екипа под називом Ко учи носи Гучи из ОШ "Петефи Шандор" . Чланице тима су: Лилиана Панић, Ана Гузина и Маша Глушица. Њихова менторка је била наставница Милена Нинчић.

На мађарском језику је најбољи есеј написала екипа ОШ "Стеван Сремац" из Сенте, назив екипе је "Tiszavirágok" . Чланице тима су: Ема Каплар, Софи Фајка и Ката Берта. Њих је припремила менторка Дијана Буквић Никочев.

Захваљујемо се свим колегиницама и колегама који су нашли времена, велику дозу позитивне енергије и мотивисали своје ученике да учествују на такмичењу, надамо се да ћемо и следеће године имати прилике да се дружимо на овом лепом такмичењу.

2024-02-03