Вести ::: Економско - трговинска школа Сента

Постани и ти ЕкономиСТА !

Сјајна атмосфера, изванредне екипе, одличан тим професора и ученика-волонтера наше школе - данас смо уживали у квизу "Постани и Ти ЕкономиСТА !" Од пријављених 19 екипа се одазвало 18. Ученици виших разреда основне школе из Кањиже, Остојићева, Аде, Мола, Торњоша и Сенте су одмерили снаге у области економије, математике и историје. Коначан пласман најбољих је до самог краја такмичења био неизвестан.

Најупешнија екипа је била екипа "8.б" из ОШ "Јован Јовановић-Змај" из Кањиже. Чланови екипе су били: Арок  ека, Апро Богач Адам и Ковач Бенце. Њихови ментори су били: Силвиа Кришка и Виктор Ђери. Друго место је освојила екипа под називом "Кекс" из ОШ "Стеван Сремац" из Сенте. Чланице екипе су биле: Маша Живковић, Катарина Никочев и Анђела Зарић. њих је припремила Дијана Буквић Никочев. Треће место је припало ученицама ОШ "Турзо Лајош" из Сенте, назив екипе је " еципрокак". Чланице екипе су биле: Јазмин Ловаш, Фани Шош и Жока Бевиз. Њих су припремили наставници  оберт Калман и Тимеа Чизмадиа Х.

Специјалну награду за најбољи есеј је на мађарском језику је добила екипа "Гумимацик" , на српском језику екипа "Кекс" обе екипе су из ОШ "Стеван Сремац" из Сенте. Честитамо свима! За успешну реализацију такмичења велику захвалност дугујемо сјајном наставничком тиму, нашим драгим ученицима-волонтерима и драгим пријатељима школе који су спонзорисали догађај.


2023-01-28 SADMIN